Update: Ubisoft teaset Far Cry Primal

Ubisoft heeft een nieuwe game geteased in de vorm van een livestream van een mysterieuze muurschildering. Er is een man te zien die bewapend is met een grote boog en een grote speer.

Naast de geheimzinnige afbeelding zijn er mysterieuze geluiden te horen van grommende beesten en vage zangklanken. De video zoomt langzaam uit om beetje bij beetje meer van de muurschildering te onthullen.

De kans is aanwezig dat het hier om een nieuwe Far Cry-game gaat, aangezien daar de pijl en boog een belangrijk wapen is. Bovendien is de beschrijving van het filmpje 'survival is timeless', in de Far Cry-games is overleven een belangrijk onderdeel van de gameplay.

Begin dit jaar maakte Ubisoft-topman Yves Guillemot bekend dat Far Cry een blijvertje is. Het is een van de best verkopende franchises van de Franse ontwikkelaar en zal als het aan Guillemot ligt nog lange tijd voortbestaan. Eind 2014 sprak creative director Alex Hutchinson over een mogelijke spin-off zoals Blood Dragon. Hoewel een Blood Dragon 2 niet op de agenda stond, werd wel gesproken over een mogelijke andere, verrassende spin-off.

Update: Het blijkt om Far Cry Primal te gaan. Dit meldt Ubisoft Turkije alvast. De medewerker aldaar zal wel een ontslagbrief op zijn deurmat vinden.

Ubisoft Far Cry Primal tweet