The Flash-film vindt regisseur

Na een razendpopulaire TV-serie op de Amerikaanse zender CW was het een kwestie van tijd voordat DC Comics het tijd vond voor een film. De kogel is nu door de kerk en een regisseur is bezig met de afrondende gesprekken. Ook is er een releasedatum vastgesteld. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Seth Grahame-Smith is de aangewezen man voor de klus volgens Warner Bros. Voor hem zal het zijn regiedebuut worden, na eerder bekend te worden als hitschrijver met onder andere Abraham Lincoln: Vampire Hunter en Pride & Prejudice & Zombies. Beiden zijn of worden tot film gemaakt. Smith is al in dienst bij Warner Bros., als een van de hoofdschrijvers van Lego Batman. Al eerder werd regisseursduo Phil Lord en Christopher Miller, bekend van de animatiehit The Lego Movie, het project aangeboden, maar die lieten het afweten. Zij kozen in plaats van The Flash voor de regie een Han Solo-film. Die film moet op 25 mei 2018 in de bioscopen gaan draaien.

Overigens was voor de hoofdrol al een acteur gecast; Ezra Miller, bekend van ondermeer Perks of Being A Wallflower, mag het rode pak met bliksemschicht aantrekken en moet vanaf 3 maart 2018 de Amerikaanse bioscopen invliegen. Zack Snyder zal de rol van uitvoerend producent vervullen. De acteur die de hoofdrol speelt in de serie, Grant Gustin, zal niet te zien zijn in de film. Hij mag zijn rol nog wel blijven vervullen in de serie en een toekomstige DC-serie, Legends of Tomorrow. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

The Flash (DC Comics)The Flash (DC Comics)