PlayStation 4-prijsdaling waarschijnlijk ook in VS

De Noord-Amerikaanse discountwinkel Target heeft zijn game-hub geupdatet om een mogelijke prijsdaling te onthullen. De webshop zette een prijs online van $349,99 voor een PlayStation 4 inclusief de Nathan Drake Collection.

Hoewel onbevestigd, spreekt de afbeelding boekdelen en bovendien zag menigeen dit al aankomen. Enkele weken geleden kondigde Sony al een prijsdaling aan voor de Japanse markt. Iets daarna was het notabene Xbox-baas Phil Spencer die aangaf een prijsdaling te verwachten in Noord-Amerika, mogelijk vlak voor de feestdagen.

De PlayStation 4-console kwam eind 2013 op de markt in de Verenigde Staten voor een prijs van $400 en heeft dat sindsdien altijd gekost. Ter vergelijking, Xbox One was op launch $500 inclusief Kinect, maar zakte later naar $400 en later nog eens naar $350 voor de console zonder Kinect-camera. Het is natuurlijk te hopen dat dergelijke ontwikkelingen zo snel mogelijk overvliegen naar Europa.

Het volgende grote evenement waar Sony aanwezig zal zijn is de Paris Game Show later deze maand. het is vanzelfsprekend dat er dan nieuwe zaken aangekondigd gaan worden, dus wie weet is dit daar een van.