Zack Snyder brengt Watchmen naar TV

Je zou denken dat Zack Snyder wel genoeg helden heeft om zich mee bezig te houden, als gezinshoofd van de DC Extended Universe-familie. Hij is niet alleen verantwoordelijk voor de regie van het volgend jaar te verschijnen Batman v Superman: Dawn of Justice, maar zal ook de twee Justice League-films regisseren. Bovendien is hij nauw betrokken bij het vormen van de wereld tussen de films, waarin andere heldenfilms van andere filmmakers geplaatst zullen worden. Maar toch neemt hij er nog wat werk bij: volgens Collider is hij bezig met een tv-versie van Watchmen.

Watchmen is een twaalfdelige comic die verscheen in 1986 en 1987, geschreven door Alan Moore en getekend door Dave Gibbons. De comic wordt al jaren gezien als één van de beste uit de geschiedenis van het medium en werd in 2009 met succes door Snyder verfilmd. Het was voor hem de tweede keer dat hij een DC comic verfilmde (na 300) en de film is waarschijnlijk een grote factor geweest in het feit dat hij werd gekozen om Man of Steel te regisseren. Nu is hij echter weer terug bij Watchmen; hij heeft gesprekken gevoerd met HBO over een tv-serie gebaseerd op de door Moore en Gibbons gecreëerde wereld.

Het is niet duidelijk of de serie als doel heeft het verhaal opnieuw te vertellen, of dat er een mogelijkheid wordt gezocht om de prequelcomics te verfilmen. Deze verschenen in 2012 onder de verzameltitel Before Watchmen en werden geschreven en getekend door een brede variëteit aan comic-makers. In het huidige tv-landschap, waar bij meerdere Amerikaanse omroepen, alsmede op de streamingdienst Netflix, verfilmingen van comics opduiken, is immers een hoop mogelijk. Daarnaast ziet HBO het einde van hun grootste hit Game of Thrones aan de horizon, en is de zoektocht naar een sterke vervanger die veel verhalen kan vertellen in volle gang.

In een reactie van HBO op het nieuws werd het bovenstaande helaas nog niet veel duidelijker: "Er zijn gesprekken gevoerd over Watchmen, maar we hebben geen aanvullende informatie en er zijn ook nog geen afspraken gemaakt," aldus een woordvoerder tegen Collider. We volgen het nieuws als het zich ontwikkelt.

Watchmen