Steven Moffat reageert op petitie Doctor Who-fans

Steven Moffat heeft een reactie naar buiten gebracht naar aanleiding van een petitie die een groep Doctor Who-fans zijn gestart. Dit artikel kan spoilers bevatten voor seizoen 9. Wees gewaarschuwd!

In seizoen 9 is het namelijk niet meer de Sonic Screwdriver die de Doctor helpt in de meest benarde situaties, maar zijn Sonic Sunglasses vervullen vanaf nu die taak. Daar zijn een aantal Whovians het niet mee eens en zijn dan ook een petitie gestart om de Screwdriver weer terug in de serie te krijgen.

Moffat zegt in een interview: "soms moet je rebels zijn en accepteren dat je verguisd zal worden. Het is gewoon fun om dat te zijn, een beetje stout. Ik ben er zeker van dat de Screwdriver ooit weer terugkomt, maar voor nu, we konden het doen; waarom dus niet?" . Op dit moment is de petitie al door meer dan 1700 mensen ondertekekend. De volledige reactie van Moffat is hier te bekijken. 

Volgende week zaterdag is het tijd voor een nieuwe aflevering van Doctor Who, zonder de Sonic Screwdriver, maar met de Sonic Sunglasses.

Steven Moffat op de set van Doctor WhoSteven Moffat op de set van Doctor Who (Foto: BBC)