Onderzoek aanklager naar Kramer

Mogelijk wordt Feyenoord-spits Michiel Kramer geschorst naar aanleiding van een vooral tegen De Graafschap, met Ted van de Pavert als lijdend voorwerp. De KNVB heeft laten weten dat de openbaar aanklager een onderzoek gaat instellen naar een incident waarbij de aanvaller de verdediger van de formatie uit Doetinchem zou hebben geslagen.

Van de Pavert zelf had na afloop van de confrontatie voor de camera’s aangegeven dat hij door de Feyenoord-nieuweling in zijn gelaat was geraakt. "Kramer had een rode kaart moeten krijgen. Hij sloeg in mijn gezicht", luidde het statement van de mandekker.

Giovanni van Bronckhorst, de oefenmeester van Feyenoord, wilde zondagavond niks kwijt over het cruciale moment, omdat hij niks zou hebben gezien. "Of ik bang ben dat Kramer mogelijk wordt geschorst? Nogmaals: ik heb nog niets teruggezien. Het is verder aan de KNVB."

Ook scheidsrechter Danny Makkelie had niks vernomen van de vermeende misdraging, waardoor nu een onafhankelijke aanklager met een oordeel zal moeten komen op basis van (nieuwe) bewijslast.