'Konami degradeert Metal Gear Solid tot pachinko'

Dat Konami inmiddels een twijfelachtige koers vaart is inmiddels wel bekend. Na het drama met Hideo Kojima over Metal Gear Solid, het lekken van een rapport over de schandalige behandeling van haar medewerkers en de aankondiging dat het bedrijf zich alleen nog maar gaat richten op pachinko, lijkt het erop dat een van de meest iconische franchises van Konami, Metal Gear Solid, straks gedegradeerd gaat worden tot pachinkomachine.

De bedrijfstak van Konami die pachinkomachines maakt, Konami Parlor Entertainment, heeft namelijk een copyright aangevraagd waarbij de naam Big Boss voorkomt, een van de bekendste personages in de Metal Gear Solid-franchise. Pachinko's zijn een soort gokapparaat die vooral populair zijn in Japan, en dan voornamelijk onder ouderen. Met het toevoegen van bekende popcultuur-elementen lijkt het erop dat Konami ook de jongere generatie aan zich wil binden.

Metal Gear Solid is niet de eerste franchise die eraan moet geloven. Onder andere Silent Hill en Castlevania gingen Metal Gear Solid voor.

'Konami degradeert Metal Gear Solid tot pachinko'