Nog vier films van Transformers erbij

Er komen nog minstens vier films in de reeks Transformers. Topman Steven Davis van filmstudio Hasbro zei op een conferentie in het Franse Cannes dat de reeks hiermee nog tien jaar vooruit kan. Hoofdrolspeler Mark Wahlberg keert in het vijfde deel terug als Cade Yeager.

De eerste Transformers kwam in 2007 uit. De sciencefictionfilm Transformers 5 wordt in 2017 in de Amerikaanse bioscopen verwacht. ''Transformers 5 is onderweg, evenals de delen zes, zeven en acht'', zei Davis volgens de BBC. Een van de mensen die door Hasbro is aangetrokken is scenarioschrijver Akiva Goldsman die in 2002 een Oscar won voor A Beautiful Mind. Hij schrijft het scenario voor de volgende Transformers-film samen met Jeff Pinkner (The Amazing Spider-Man 2, Lost Fringe).

''Verspreid over een periode van drie maanden hebben we negen van de meest creatieve schrijvers in een kamer gezet'', zei Davis. Transformers is een financieel succes. Het vierde deel Age of Extinction kwam vorig jaar uit en leverde een kaartverkoop van 1 miljard dollar op, omgerekend bijna 891 miljoen euro. Ook het derde deel Dark of the Moon bereikte deze mijlpaal. Age of Extinction kreeg vorig jaar echter zeven nominaties voor de Golden Raspberry Awards. Regisseur Michael Bay won de 'prijs' voor slechtste regie.

Nog vier films van Transformers erbij
Nog vier films van Transformers erbij (Foto: BuzzE)