[eSports] Tussenstand WK League of Legends

Het wereldkampioenschap League of Legends is halverwege de groepsfase. Alle teams hebben een keer tegen de rest van de poule gespeeld en hebben nu een paar dagen rust. Een mooi moment om terug te blikken op de ontwikkelingen en tussenstanden tot nu toe.

Groep A
Het verloop van de 'group of life' verloopt eigenlijk redelijk zoals verwacht. De enige echte verrassing is eigenlijk de overwinning van Flash Wolves op Koo Tigers. Hierdoor staat Koo Tigers niet op de verwachte 3-0 na drie wedstrijden, maar op 2-1. De wedstrijden tegen paiN Gaming en Counter Logic Gaming werden namelijk wel gewonnen door Koo Tigers.

De 'best of the rest' van deze groep lijkt op dit moment Counter Logic Gaming. Na overwinningen op Flash Wolves en paiN Gaming staan zij nu samen met Koo Tigers op plek 1. Alles is echter nog mogelijk in dit viertal. Omdat paiN Gaming gisteren wist te winnen van Flash Wolves staan zowel paiN als de Wolves nu met 1-2 slechts één overwinning achter op de rest.

Groep B
Deze poule leek in de eerste wedstrijd van het toernooi te beginnen zoals iedereen verwachtte, maar lijkt de groep met de grootste verrassingen te gaan worden. Fnatic blies ogenschijnlijk zonder problemen over Invictus Gaming heen en voldeed aan het beeld wat de wereld van ze heeft. Vervolgens leek het volledig mis te gaan voor de Europese voorjaars- en zomerkampioen. Met name door slechte shot calling en teamgevechten verloor Fnatic van Cloud 9 en AHQ e-Sports Club. Cloud 9, de ploeg waar iedereen misschien wel het minst van verwachtte won vervolgens al haar wedstrijden en staat fier bovenaan de poule met 3-0. Met name dankzij een ijzersterke late game van toplaner Balls met Darius had Fnatic gisteren geen schijn van kans.

AHQ en Invictus hebben vervolgens een stevig robbertje stuivertje wisselen gedaan met Fnatic. Fnatic won van Invictus, Invictus van AHQ en AHQ weer van Fnatic. Hierdoor staan alle drie de team halverwege op 1-2 met alle mogelijkheden nog op tafel. Het is voor titelfavoriet Fnatic te hopen dat zij hun teamspel weer op orde krijgt in de komende paar dagen, anders zouden zij zo maar komende zaterdag al het ticket naar huis kunnen boeken.

Groep C
In groep C keek iedereen uit naar de clash of the titans tussen SK Telecom T1 en Edward Gaming. Nadat topster Faker van SKT al wist te schitteren met de bijzondere keuze voor Olaf tegen Bangkok Titans deed hij tegen EDG exact wat hij moest doen. Door een heel sterke Renekton van toplaner Marin ging de eerste wedstrijd tussen deze twee topteams uiteindelijk redelijk makkelijk naar SKT.

De wedstrijd tussen de 'andere twee teams' Bangkok Titans en werd gewonnen door het Europese H2K. Doordat SKT en EDG verder hun sterrenstatus wisten te verzilveren is de stand in deze groep compleet zoals verwacht. Op basis van de eerste drie wedstrijden lijkt hier in de tweede helft geen noemenswaardige verandering meer in te gaan komen.

 

Groep D
In de laatste van de vier poules was er één ploeg die compleet boven alle verwachtingen uitsprong en één die volledig door het ijs zakte. De positieve verrassingen is het Europese Origen geworden. Doordat midlaner xPeke (eindelijk) liet zien waarom hij in seizoen 1 wereldkampioen is geworden met Fnatic en vooral door een subliem spel van AD Carry Niels werden alle wedstrijden tot nu toe gewonnen.

De negatieve verrassing is de Chinese ploeg van LGD Gaming. Door met name niet al te beste pick-and-banfases heeft de ploeg, waarvan werd verwacht dat zij zonder problemen achter KT Rolster naar de kwartfinales zouden gaan, nog geen enkele wedstrijd weten te winnen en staan zij met 0-3 helemaal onderaan de poule.

Komende donderdaag gaat Worlds weer verder. Dan speelt iedereen in de verschillende poules nog een keer tegen elkaar. Elke poule wordt in één avond afgerond, zodat iedereen op dezelfde avond drie keer aan de slag mag. Donderdag speelt poule A, vrijdag speelt poule C, zaterdag komt poule B in actie en zondag sluit poule D de groepsfase af. Daarna wordt het deelnemersveld gehalveerd en wordt in een knock-outsysteem verder gegaan in best-of-5-series vanaf donderdag 15 oktober.