Ruim 130 lichamen geborgen in Guatemala

Reddingswerkers hebben in Guatemala weer tientallen slachtoffers van de aardverschuiving gevonden. Het dodental stond zondag (lokale tijd) op 131. Ongeveer 150 mensen worden nog vermist.

De reddingsactie is inmiddels feitelijk veranderd in een bergingsactie. Het natuurgeweld vond donderdagavond plaats en normaliter worden er 72 uur na een dergelijke ramp geen overlevenden meer gevonden.

Familieleden van vermisten hopen nergens meer op en zijn al opgelucht als het lichaam van hun geliefde überhaupt wordt gevonden. "Ik prijs mezelf gelukkig. Sommige andere families kunnen niet eens treuren om hun dood", aldus een taxichauffeur. Zijn dochters en kleinzoon werden dood gevonden.

Door hevige regenval kwamen donderdagavond rotsblokken, modder, water en bomen vanaf een heuvel naar beneden. Een hele woonwijk in Santa Catarina Pinula, niet ver van de hoofdstad Guatemala-Stad, werd weggevaagd. Honderden huizen zijn verwoest. De vermisten liggen waarschijnlijk onder een laag modder en vuil. Maandag wordt verder naar hen gezocht.

Ruim 130 lichamen geborgen in Guatemala
Ruim 130 lichamen geborgen in Guatemala (Foto: ANP)