Liverpool ontslaat Rodgers

Liverpool heeft trainer Brendan Rodgers na het gelijke spel tegen Everton (1-1) ontslagen. De Noord-Ier wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten. Uit de eerste acht wedstrijden in de Premier League werden slechts twaalf punten gepakt.

Rodgers begon in juni 2012 aan het avontuur bij Liverpool en moest Kevin Dalglisch opvolgen. Een jaar na zijn aanstelling mochten The Reds kortstondig aan de Engelse titel ruiken. In het afgelopen seizoen zakte de ploeg al af naar de zesde plaats en in de huidige jaargang gaat het niet veel beter.

Het ontslag van Rodgers zou mogelijk een vertrek van Frank de Boer bij Ajax in kunnen luiden. In de afgelopen periode werd in de Engelse media de trainer van de Amsterdammers veelvuldig aan Liverpool gelinkt. Toch lijkt een vertrek van De Boer bij Ajax niet aan de orde. Na afloop van de verloren wedstrijd tegen PSV (1-2) liet de oefenmeester weten het seizoen in Amsterdam af te willen maken.

Rodgers is vandaag de tweede trainer van een Engelse ploeg, die weg gaat. Eerder vandaag liet ook Sunderland weten afscheid te nemen van trainer Dick Advocaat. In tegenstelling tot het ontslag van Rodgers nam Advocaat zelf de beslissing om te vertrekken.