Cocu heeft van PSV genoten

PSV-trainer Phillip Cocu was zondag verguld met de zege op Ajax in de ArenA (1-2). "Ik heb enorm genoten van mijn ploeg", liet hij bij FOX Sports voldaan weten.

"Ik had niet verwacht dat Ajax zó compact zou spelen. Ze wilden de boel duidelijk niet open zetten om daarna in de omschakeling verslagen te worden. We zijn heel goed met hun speelwijze omgegaan. Van echte druk van Ajax was geen sprake. Ze konden geen grip op ons middenveld krijgen."

Volgens Cocu liet PSV in Amsterdam op alle fronten veel kwaliteit zien. "We kunnen ook heel goed voetballen, maar we hebben dat dit seizoen nog niet veel laten zien. Afgelopen woensdag vond ik mijn ploeg tegen CSKA Moskou in de tweede helft ook al sterk spelen. We hebben tegen Ajax bewezen dat we het initiatief kunnen nemen en dat we een topwedstrijd kunnen bepalen."

Cocu was uiteraard vol lof over Gastón Pereiro, die als vervanger van de afwezige Maxime Lestienne twee keer scoorde. "Hij is een aardige voetballer, nee, een heerlijke speler", lachte hij.

Cocu geniet van PSV
Cocu geniet van PSV (Foto: ANP)