Geen winnaar in Merseyside derby

De enige echte kraker in Liverpool, tussen Everton en Liverpool, heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Op het Goodison Park van Everton speelden de ploegen met 1-1 gelijk.

Het was Danny Ings die de score zondagmiddag opende. De aanvaller van Liverpool stond compleet vrij na een goede corner van James Milner. De spits had vervolgens geen moeite om Everton-doelman Tim Howard te verschalken. De goalie was furieus op zijn defensie, die hem op dat moment akelig in de steek liet: 0-1.

Gejuich in het rode deel van Liverpool, mineur in het blauwe gedeelte. Maar lang duurde dat niet. Liverpool dacht met een voorsprong te gaan rusten. Echter, de thuisploeg dacht daar anders over. Emre Can kon een diepe bal van Gerard Deulofeu niet voldoende verdedigen, waardoor Romelu Lukaku alle ruimte kreeg. De Belgische spits reageerde uiterst alert en schoot de bal met een volley binnen: 1-1.

In de tweede helft waren de verschillen maar klein en beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. Een verdiende uitslag in een fraaie derby, waarin de gemoederen soms tot een hoogtepunt kwamen. Everton staat nu zesde met dertien punten uit acht wedstrijden; Liverpool bezet de tiende plaats met een punt minder dan de buurman.

Geen winnaar in Merseyside derby (Pro Shots/Action Images)
Geen winnaar in Merseyside derby (Pro Shots/Action Images)