'Slavenbikini' Leia geveild voor 85.000 euro

Het beroemde slavenpakje van prinses Leia uit Star Wars heeft bij een veiling omgerekend 85.000 euro opgebracht. Actrice Carrie Fisher droeg de metalen outfit in Episode VI: Return of the Jedi.

De 'slavenbikini' die Leia van Jabba the Hutt aan moest was een van de vele voorwerpen uit films en series die deze week onder de hamer gingen. Het duurste veilingobject was een model van een Star Wars-ruimteschip uit de privécollectie van de overleden special effects-expert Grant McCune. Voor het ongeveer 40 centimeter grote ruimteschip werd ruim 400.000 euro neergeteld. Het werd daarmee het duurste Star Wars-voorwerp dat ooit is geveild.

Geïnteresseerden konden ook bieden op spulletjes die niets met de sciencefictionreeks te maken hebben. Zo betaalde iemand ruim 192.000 euro voor het Superman-pak dat acteur George Reeves droeg in de televisieserie uit de jaren 50 over de vliegende superheld. Nooit eerder leverde een tv-kostuum zo veel geld op bij een veiling. De leren zweep waarmee Harrison Ford de nodige capriolen uithaalde in de Indiana Jones-films bracht bijna 182.000 euro in het laatje.

De veiling liep van dinsdag tot en met donderdag. De namen van de kopers zijn niet bekendgemaakt.

'Slavenbikini' Leia geveild voor 85.000 euro
'Slavenbikini' Leia geveild voor 85.000 euro (Foto: BuzzE)