Gladbach is koelbloediger dan Wolfsburg, Hannover verslaat Werder in streekderby

Borussia Mönchengladbach en VfL Wolfsburg waren zaterdagmiddag aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste end door twee treffers in de slotfase (2-0).

Met Bas Dost op de bank begonnen Die Wölfe aan het duel tegen de mede Champions League-deelnemer uit Duitsland. Die Fohlen zagen de bezoekers voornamelijk aanvallen over de rechterflank, waarbij de linksback Oscar Wendt er niet altijd goed uitzag.

Omdat Andre Schürrle en Daniel Caligiuri grote kansen lieten liggen voor Wolfsburg, mocht Gladbach het proberen. Maar omdat ook Raffael zijn vizier niet op scherp had staan, gingen beide elftallen de rust in zonder te scoren.

Na de theepauze bracht Wolfsburg-trainer Dieter Hecking Dost in het veld voor Marcel Schäfer, om op die wat te forceren. Ook de formatie uit Gladbach voerde wat wijzigingen door en bracht aanvaller Havard Nordtveit in voor middenvelder Mahmoud Dahoud.

De Noorse spits bewees een kwartier voor het einde zijn waarde, door een geweldige pass van Raffael te promoveren tot een treffer: 1-0. Ibrahima Traoré besliste een paar minuten later vervolgens de confrontatie: 2-0.

Luc Castaignos startte wel in de basis bij Eintracht Frankfurt in de uitwedstrijd tegen FC Ingolstadt 04, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg in Beieren met 2-0 verloor. Pascal Gross maakte een kwartier voor tijd 1-0, Stefan Lex maakte kort voor tijd de tweede. Ingolstadt klimt naar de subtop, Frankfurt blijft middenmoter.

Hannover 96 pakte de eerste overwinning van het seizoen in de streekderby tegen het eveneens zwak gestarte Werder Bremen. Salif Sané maakte tien minuten na rust het enige doelpunt: 1-0. Hannover staat nog altijd in de degradatiezone en heeft nu vijf punten, twee minder dan Bremen.

VfB Stuttgart is met vier punten de nieuwe hekkensluiter na een gelijkspel bij Hoffenheim (2-2). Kevin Volland zette de thuisploeg na een half uur op voorsprong uit een strafschop en deed dat een kwartier voor tijd met een velddoelpunt nogmaals. Jan Kliment had na een uur gelijk gemaakt en Timo Werner deed dat in de laatste minuut opnieuw. Ook Hoffenheim blijft onderin hangen met acht punten.

Hertha BSC ontliep vorig seizoen ternauwernood degradatie, maar staat nu na acht wedstrijden in de subtop. De ploeg uit Berlijn won zaterdag in het eigen Olympiastadion met 3-0 van Hamburger SV door een vroege goal van Salomon Kalou en twee doelpunten van Vedad Ibisevic in het laatste kwartier. HSV staat in de middenmoot met tien punten.