Staande ovatie voor Bassie en Adriaan

Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie en Adriaan, hebben zaterdagmiddag een staande ovatie gekregen na afloop van de première van hun eerste speelfilm. Producent Sjef Scholte prees het duo als 'het beste dat de Nederlandse kindertelevisie de afgelopen halve eeuw heeft voortgebracht'.

Met de speelfilm 'Koen en Keet & de Speurtocht naar Bassie en Adriaan' neemt het tweetal afscheid van het Nederlandse publiek. Zij dragen het stokje over aan twee talentvolle jonge circusartiesten (Patrick Martens en Janouk Kelderman). Keet en Koen moeten op zoek naar Bassie en Adriaan als deze zijn ontvoerd door de Jonkheer (Fabian Jansen), een neef van de gemene Baron uit de oude serie.

Het afscheid van Bas en Aad van Toor (inmiddels 80 en 72 jaar oud) gaat niet ongemerkt voorbij. Twee weken geleden ontvingen zij op het Filmfestival van Oostende een Lifetime Achievenement Award. Zij kregen de prijs voor hun grote en belangwekkende bijdrage aan de Nederlandstalige televisie. Het tweetal brak in de jaren zestig door als acrobaten-duo The Crocksons. Ze waren daarna 35 jaar lang te zien als het komische duo Bassie & Adriaan.

De première van de film vond plaats in de nieuwe bioscoop Cinemec in Utrecht. Koen en Keet & de Speurtocht naar Bassie en Adriaan draait vanaf 7 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Staande ovatie voor Bassie en Adriaan
Staande ovatie voor Bassie en Adriaan (Foto: BuzzE)