NAC verliest weer, eerste zege Almere City

NAC Breda blijft kwakkelen in de Jupiler League. De ploeg van trainer Robert Maaskant incasseerde vrijdag in het eigen Rat Verlegh-stadion de derde nederlaag van het seizoen. VVV-Venlo was met 1-0 te sterk voor de Brabantse degradant uit de eredivisie, door een vroeg doelpunt van Ralf Seuntjens. Hij miste vlak voor tijd ook nog een strafschop. Broertje Mats dacht kort daarna de gelijkmaker voor NAC aan te tekenen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel

Almere City FC boekte dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen. De hekkensluiter van de Jupiler League haalde meteen hard uit tegen FC Emmen, dat ruim een helft met tien man speelde: 4-0. Pelle van Amersfoort was twee keer trefzeker voor de ploeg van trainer Maarten Stekelenburg. Ondanks de eerste driepunter van het jaar blijft Almere onderaan staan met vijf punten uit acht wedstrijden.

Koploper FC Volendam, al zeker van de eerste periodetitel, kwam vrijdag niet in actie. Go Ahead Eagles won het rechtstreekse gevecht met Sparta Rotterdam om de tweede plaats. De club uit Deventer vierde de heropening van de fors verbouwde Adelaarshorst met een overwinning: 2-0. Go Ahead komt door de zege op vier punten van Volendam. Sparta staat daar een punt achter derde.

FC Eindhoven won met 2-1 bij Telstar, Helmond Sport klopte RKC Waalwijk met 1-0 en FC Oss boekte een overtuigende zege op het dolende Fortuna Sittard: 4-0. Jong Ajax zegevierde bij FC Dordrecht met 1-0, door een vroege treffer van Robert Muric. De beloften van PSV speelden gelijk tegen Achilles'29 (1-1). Het duel tussen FC Den Bosch en MVV eindigde onbeslist: 2-2.

NAC verliest weer, eerste zege Almere City
NAC verliest weer, eerste zege Almere City (Foto: ANP)