Naam dader 'Roseburg' lijkt bekend te zijn

Als we 4chan, Twitter en Liberty News mogen geloven, is inmiddels wat meer bekend over het gefrustreerde jongetje dat het nodig vond om 13 mensen dood te schieten en er 20 te verwonden.

Mochten de twitteraars en volgers van 4chan gelijk hebben, dan gaat het hier om Toby Reynolds, een 20-jarige jongen die er erg veel moeite mee heeft had dat mooie vrouwen er voornamelijk voor kiezen om met knappe mannen het bed in te duiken.

Zijn daad had hij op 4chan al aangekondigd met de woorden: 'als je in het noordwesten woont, dan kan je maar beter morgen niet naar school gaan.' Hij sloot zijn bericht af met 'Tot kijk, ruimterobots!' Op het forum staat stond hij bekend als 'Eggman'.

Het wrange aan het gesprek dat daarna volgde op het forum is dat er allerlei figuren waren die niet te beroerd waren om Eggman aan te moedigen, dan wel hem tips te geven over de op hand zijnde moordpartij. Een gebruiker gaf de tip: “ik stel voor dat je een klaslokaal binnengaat en ze vertelt dat het een gijzeling is. Wanneer ze met z'n allen in een hoek staan, kan je ze allemaal neerschieten.”

Toby heeft eerder al de media opgezocht om de wereld te laten zien hoe totaal verknipt hij was. Er is op YouTube een filmpje opgedoken waarin twintig minuten lang wartaal uitslaat en zijn frustratie laat blijken over de seksuele moraal die enkele dames erop na houden. Hij deelt de mensheid zo'n beetje op in categorieën als 'genetisch superieur' en 'middelmatig'. Dat hij zelf niet bij beide denkbeeldige kasten behoort, kon hij blijkbaar niet helemaal verkroppen.

Update 5.38 uur:
Inmiddels is duidelijk dat 'Eggman' niet de dader van de schietpartij is. De jongen in kwestie leeft gewoon nog en heeft contact gehad met de Amerikaanse tv-zender NBC. De werkelijke dader heet Chris Harper Mercer,zo weet NBC te melden.

Update 10.12 :
Zoals eerder gezegd: de digitale lynchpartij van afgelopen nacht is niet terecht geweest. Volgens diverse websites (waaronder het al in dit topic genoemde Heavy.com) heeft de seksueel gefrustreerde jongeman contact opgenomen met de NBC. Zelf zegt hij springlevend te zijn en weinig met de massamoord van doen te hebben. Door zijn naam kan dan ook een dikke streep gehaald worden.

Twee politieagenten hebben CBS vertelt dat de identiteit van de dader bekend is: het zou geen om Chris Harper Mercer, een 26-jarige inwoner van Mercer.

Naar verluidt had de man een eigen blog waarop hij veelvuldig sprak over eerdere schietpartijen. De laatste keer dat de webblog is bijgewerkt was de dag van de moordpartij. Over de moordpartij van een paar weken geleden, waarbij een cameraman en een verslaggever live op tv vermoord werden, zei hij: "Het valt mij op dat veel mensen eenzaam en onbekend zijn. Maar als ze een klein beetje bloed laten vloeien, dan weet de hele wereld wie ze zijn. Iemand die niemand kent, is opeens bekend bij iedereen. Z'n gezicht verschijnt overal op tv, zijn naam wordt genoemd door iedereen op de planeet en dit allemaal in een tijdsbestek van een dag. Het lijkt erop dat hoe meer mensen je vermoord, hoe meer je in picture komt."

Helemaal onwaar lijkt zijn bewering niet te zijn, want er is meteen massaal op zijn datingprofiel gekeken. Hieruit kunnen we opmaken dat de uit Engeland afkomstige Chris single is, die zich bezig houdt met muziek, films, internet en het vermoorden van zombies. Onder etniciteit had hij 'gemixt' ingevuld. Volgens dit profiel woont hij bij zijn ouders, republikein en niet religieus. Hij zou niet drinken of drugs gebruiken.

Wat we verder weten:

  • Agenten zouden hem hebben neergeschoten in een klaslokaal.

  • Hij zou tijdens het gebeuren mensen hebben gevraagd naar hun religie. Christenen kregen een kogel door het hoofd, anderen werden in de benen geschoten.

  • Zijn datingprofiel leert dat hij niet van georganiseerde religies houdt en zichzelf beschrijft als een conservatieve republikein. Hij omschrijft zichzelf als spiritueel, intellectueel en introvert.

  •