Trailer van nieuwe X-files-serie zet de toon

Voor wie het nog niet gehoord hadden: The X-Files komt terug. Op 24 januari 2016 debuteert de voortzetting van de populaire sciencefiction/mystery-serie en er is inmiddels een trailer gelanceerd die een tipje van de sluier oplicht.

In januari van dit jaar maakte FOX-topman Gary Newman bekend interesse te hebben in het maken van een nieuwe X-Files. Geen film zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar een miniserie. Voor fans wellicht het meest noemenswaardige detail van het vervolg is dat Chris Carter, de bedenker van X-Files, weer verantwoordelijk is voor de productie en het iconische FBI-duo Mulder (David Duchovny) & Skully (Gillian Anderson) terugkeert. Ook andere notabelen, zoals Skinner, maken hun rentree. De voortzetting van de serie is een direct vervolg op het laatste seizoen uit de eerste reeks, seizoen 9, die op 19 mei 2002 afgesloten werd.

Bekijk de trailer hieronder. The X-Files gaat op 24 januari 2016 van start op het Amerikaanse FOX. De eerste aflevering zal ook op Comic Con worden getoond, volgende week zaterdag.