Zeker 10 doden bij schietpartij school VS

Zojuist komen er berichten binnen van een schietpartij op een school in de Amerikaanse staat Oregon. Hierbij zouden zeker 10 en mogelijk 15 doden zijn gevallen. De schietpartij begon om 10:40 lokale tijd (19:40 Nederlandse tijd).

Het zou gaan om de Umpqua Community College in Roseburg, Oregon. Bij de schietpartij zouden ook tientallen gewonden zijn gevallen. Volgens de recentste berichten zou de schutter inmiddels gearresteerd zijn. De politie is nog bezig met het uitkammen van het terrein.

Update

Volgens CNN heeft de vermoedelijke schutter vooraf berichten verstuurd, wat er op wijst dat het een schietpartij met voorbedachten rade betreft. De schutter zou volgens onbevestigde berichten een man zijn.

De schutter zou in meerdere klaslokalen het vuur hebben geopend op de aanwezigen. Volgens een van de leerlingen zou de schutter meer dan 30 schoten hebben gelost.  

Een voormalig provinciebestuurder wist CNN te melden dat er zéker 10 doden te betreuren zijn, maar dit is nog niet bevestigd door de autoriteiten.

Inmiddels is er ook audio van de politiescanner naar buiten gekomen. Daarin is te horen dat er gemeld wordt dat er schoten gewisseld worden met de schutter. Ook wordt er medegedeeld dat er 20 slachtoffers zijn, waarvan de melder vermoed er 15 ter plekke zijn overleden aan hun verwondingen.

Zojuist heeft sheriff John Hanlin van Douglas County op een persconferentie bekend gemaakt dat de 20-jarige mannelijke schutter dood is. Het was volgens hem een eenmansactie. Een exact dodental kan hij op dit moment nog niet melden. Echter spreken diverse media op dit moment van 10- 15 dodelijke slachtoffers.