Herdenking honderdste verjaardag Toon Hermans

De honderdste verjaardag van cabaretier Toon Hermans (1916-2000) wordt komend jaar herdacht met een reeks publicaties en evenementen. Zo is er een hommage in het theater, waarbij Herman Van Hove vertelt over zijn jaren als vriend en laatste manager van Toon Hermans. Zoon Maurice Hermans brengt liedjes en verhalen over zijn vader en in april huldigen Vlaamse artiesten de beroemde theaterpersoonlijkheid tijdens een speciale voorstelling in Antwerpen.

In maart verschijnt het boek 'Helemaal Toon', een selectie uit zijn oeuvre van poëzie en proza. Ook verschijnt het 'Nieuw Gebedenboek' met tientallen nooit eerder gepubliceerde gedichten.

Op donderdag, bij de presentatie van het herdenkingsjaar, werd 'De Nootmuskaatkolonel' gepresenteerd. Het bevat nonsensteksten en koldertekeningen van Hermans. Eerder dit jaar dook een manuscript op dat al helemaal persklaar bleek te zijn. De herdenking is een initiatief van Uitgeverij Lannoo en de Stichting Toon Hermans, opgericht door de zonen van de podiumkunstenaar.

Herdenking honderdste verjaardag Toon Hermans
Herdenking honderdste verjaardag Toon Hermans (Foto: BuzzE)