Vrouw (30) vervult droom: permanent blind

Jewel Shuping uit North Carolina heeft eindelijk haar grootste droom werkelijkheid zien worden. De dertigjarige brunette is namelijk permanent blind.

Shuping lijdt aan Body Integrity Identity Disorder (BIID). Bij deze bizarre – en gelukkig zeldzame – aandoening denkt een mens dat hij of zij pas compleet is als hij of zij voor het leven verminkt is. Zo laten gezonde mensen armen of benen weghalen omdat ze pas dan gelukkig zijn.

De dame in dit verhaal droomde haar hele leven er al van om blind te zijn. Al in de puberteit droeg ze donkere zonnebrillen en op haar achttiende kreeg ze haar eerste blindenstok. Eenmaal twintig geworden, leerde ze zichzelf het brailleschrift aan.

Uiteindelijk kwam ze bij een psycholoog terecht die haar graag wilde helpen. Door haar stekeblind te maken. In 2006 pakte deze een fles gootsteenontstopper en goot het in de ogen van de gek. Het was extreem pijnlijk, maar Shuping is de beste man eeuwig dankbaar.

"Mijn ogen schreeuwden van de pijn", vertelt de vrouw. "De gootsteenontstopper verbrandde mijn huid, maar het was het waard." Een halfjaar later was ze pas volledig blind en eindelijk gelukkig. Shuping is dolblij dat ze nu met een stok anderen tegen de schenen mag slaan. Of de psycholoog in kwestie nog gestraft is voor zijn daden, is helaas niet bekend.