Bierblikje van Hazes onder de hamer op NFF

Op het Nederlands Film Festival vindt donderdag een veiling plaats van bijzondere parafernalia uit Nederlandse filmhits. Zo gaan onder meer een teddybeer uit de film Borgman, een gouden beeldje uit de film Alles is Familie en een Heineken-blikje uit de André Hazes-film Bloed zweet en tranen onder de hamer.

Dat meldt de website Moviescene. De veiling is onderdeel van de honderdste sessie van Shotcutz Amsterdam, de Nederlandse tak van een internationaal filmplatform voor filmmakers. De opvallende objecten worden geveild door de makers zelf, zoals producent Marc van Warmerdam (Borgman) en regisseurs Joram Lürsen (Alles is Familie), Diederick Koopal (Hazes) en Roel Reiné. Uit zijn epos Michiel de Ruyter worden een Staten Generaal-ketting geveild, die in de film is gedragen door Tygo Gernandt, en een nepkandelaar. Ook gaan er kledingstukken uit de Kalveren-favoriet Prins van regisseur Sam de Jong onder de hamer.

De veiling vindt donderdagavond plaats in TivoliVredenburg in Utrecht en is voor iedereen grais toegankelijk. De opbrengst ervan gaat naar Shortcutz Amsterdam zelf. Het doel van de vereniging is om beginnende makers korte films te laten maken.

Bierblikje van Hazes onder de hamer op NFF
Bierblikje van Hazes onder de hamer op NFF (Foto: BuzzE)