Jarig 3FM strijkt neer op Pampus

De dj's van NPO 3FM zenden vanaf donderdag vier dagen lang uit vanaf Forteiland Pampus. De publieke popzender bestaat deze maand vijftig jaar en dat laten de makers niet onopgemerkt voorbijgaan. De dj's presenteren de komende dagen in duo's en vooraf weten ze niet met wie en wanneer ze aan de slag moeten.

De inhoud van de programma's is zoveel mogelijk opengelaten. Op zondag eindigt het verblijf op het eiland met de top 100 van beste platen uit vijftig jaar 3FM, samengesteld door de luisteraars. Wie dat wil, kan per boot naar Pampus afreizen, waar behalve de radiomakers ook allerlei optredens te zien zijn.

Donderdag opent eveneens de tentoonstelling Your Serious Radio, in Beeld en Geluid in Hilversum. Bezoekers kunnen hier alles vinden over het medium radio, maar ook over programma's van vroeger en nu, 3FM-dj's, jingles en bijzondere gebeurtenissen. Op maandag 19 oktober volgt er nog een feestje in de Amsterdamse poptempel Paradiso, met optredens van bands die met de zender zijn verbonden.

Jarig 3FM strijkt neer op Pampus
Jarig 3FM strijkt neer op Pampus (Foto: ANP)