Van Gaal mist Carrick tegen Wolfsburg

Manchester United moet het woensdag in het Champions League-duel met VfL Wolfsburg stellen zonder middenvelder Michael Carrick. "Ik denk niet dat hij kan spelen", zei trainer Louis van Gaal dinsdag. Ander Herrera en Antonio Valencia zijn twijfelgevallen. "Ze hebben kleine blessures en ik wil geen risico nemen. We zullen het moeten afwachten."

Carrick keerde geblesseerd terug van het trainingskamp met de Engelse nationale ploeg en zal dus ontbreken. Wie Van Gaal dan wel opstelt, wil hij niet vooraf prijsgeven. "Wacht maar af."

Van Gaal heeft met zijn team wat recht te zetten na het verlies bij PSV (2-1), twee weken geleden. De thuiswedstrijd tegen het haperende Wolfsburg lijkt de uitgelezen kans. "In de Champions League moet je al je thuiswedstrijden winnen. Anders wordt het heel erg moeilijk", was de Nederlander duidelijk.

Zelfvertrouwen

Na drie overwinningen op rij in de Premier League, goed voor de eerste koppositie onder Van Gaal, blaakt de oud-bondscoach van Oranje inmiddels weer van het zelfvertrouwen. "Of we de Champions League kunnen winnen? Ik denk het wel, want ik heb het al gedaan", doelde hij op de triomf met Ajax in 1995. "Maar het is niet alleen kwaliteit. Je moet ook geluk hebben."

Van Gaal durfde zich zelfs ook al uit te spreken over de periode na de zomer van 2017, als zijn driejarige contract in Manchester is afgelopen. "Normaal gesproken ben ik dan vertrokken, maar niets is normaal in het voetbal", besefte hij. "Ik heb mijn vrouw beloofd dat we tegen die tijd naar ons paradijs in Portugal gaan en het zal moeilijk worden om die belofte te breken. Als ik nog voor een jaar bijteken, zal dat heel zwaar vallen bij haar."

Van Gaal zit met twijfelgevallen
Van Gaal zit met twijfelgevallen (Foto: ANP)