Epke Zonderland kiest voor de luwte

Turner Epke Zonderland heeft op weg naar de wereldkampioenschappen in Glasgow al zijn energie nodig om te herstellen van zijn hersenschudding. De olympisch- én wereldkampioen op de rekstok heeft dat maandag laten weten in een verklaring over zijn recente afwezigheid in de publiciteit.

"Helaas heb ik een aantal weken geleden tijdens een training een hersenschudding opgelopen doordat ik ongelukkig op de mat terechtgekomen ben. Ik heb daardoor in eerste instantie niet kunnen trainen en moest mij letterlijk terugtrekken in het donker. Sinds enige tijd kan ik gelukkig weer trainen, alhoewel ik het geleidelijk moet opbouwen. Ik wil alle niet-noodzakelijke prikkels vermijden en alle energie gebruiken voor de trainingen en herstel. De focus op mijn herstel staat nu voorop", aldus zijn verklaring.

Zonderland wil vanaf 23 oktober in Schotland zijn wereldtitel op de rekstok verdedigen. Zijn voorbereidingen op de WK liepen flinke vertraging op, toen Zonderland bij een training op zijn hoofd terecht kwam.

Zaterdag turnt Nederland een interland tegen Wit-Rusland. Na afloop kiest bondscoach Mitch Fenner uit zijn tienkoppige selectie zes turners plus een reserve die meegaan naar Glasgow.

Epke Zonderland kiest voor de luwte
Epke Zonderland kiest voor de luwte (Foto: ANP)