Uitslagen openingsronde BeNe-League ijshockey

Afgelopen vrijdag werd de wedstrijd Olympia Heist-op-den-Berg tegen Hijs Hokij Den Haag gespeeld als opening van het seizoen in de BeNe-League, de nieuwe Nederlands-Belgische ijshockeycompetitie. Olympia bleek een lastigere opgave voor de Hagenezen dan vooraf verwacht. Het was de Slovaak Marek Ziarny die al na 19 seconden de eerste goal in de nieuwe BeNe-league scoorde voor de Belgen. Die konden Den Haag twee periodes aardig bijbenen, maar in de laatste periode was de koek op: 5-9 voor Den Haag. Opvallend was dat routinier Marcel Kars van Den Haag liefst 5 assists liet noteren. 

Op zaterdag was de topwedstrijd HYC Herentals tegen Zoetermeer Panters. In de seizoensvoorbeschouwing was al gemeld dat de Belgen van Herentals de grootste kandidaat voor de titel zijn en dat bleek ook wel. De Belgen wonnen met 5-0. Wel moet nog blijken of deze uitslag blijft staan, omdat Herentals misschien een nog geschorste speler had opgesteld. De zaak ligt nog voor bij de bond. 
 
Overige uitslagen zaterdag
Bulldogs Luik - Nijmegen Devils 6-3
Leuven Chiefs - Tilburg Trappers 4-1
Phantoms Deurne - Heerenveen Flyers 1-4
 
De volledige wedstrijd van HYC Herentals tegen de Zoetermeer Panters (Bron: YouTube)
 
Zondag stonden oorspronkelijk opnieuw vier wedstrijden op het programma, maar Eaters Geleen - Red Eagles Den Bosch kon geen doorgang vinden door problemen met de koelinstallatie. Deze wedstrijd wordt op een later tijdstip ingehaald. Herentals won ook hun tweede wedstrijd op bezoek bij Nijmegen (0-6), maar de opvallendste wedstrijd was tussen Eindhoven Kemphanen en Phantoms Deurne. Waar de Belgen een kwartier voor tijd nog 1-4 leidden, was de stand een kleine vijf minuten later ineens 6-4 voor Eindhoven. Beide teams scoorden nog eenmaal aan het einde van de wedstrijd wat een 7-5 eindstand als gevolg had. In Turnhout won Dordrecht Lions, door een doelpunt in de overtime van Valentijn Scheffe, met 4-5 van de plaatselijke Tigers.