'Rockstar werkt aan asymmetrische stealth co-opgame'

Hoewel een openstaande vacature niet meteen bewijs is van hetgeen een gamestudio aan werkt, kan het wel een indicatie zijn. Zo ook Rockstar, die op dit moment enkele vacatures heeft lopen waar genoeg over te speculeren valt.

Rockstar Toronto heeft de opvallendste carrière openstaan: zij zoeken op dit moment iemand die beschikt over "geavanceerde fysieke en digitale prototyping-vaardigheden om de pilaren op te richten voor een nieuwe asymmetrische, cooperatieve stealth-ervaring". De vacature rept verder nog over ervaring met vernietigbare omgevingen en het tunen van (ingame-)wapens en -physics.

Een andere vacature, dit keer van de NYC-divisie van Rockstar, beschrijft een positie als "R&D van nieuwe animatietechnologie voor het gebruik in grote open-wereld, character-based games". Het feit dat verschillende vacatures op verschillende vestigingen aangeboden worden zegt niet zoveel. Het kunnen totaal verschillende projecten zijn, maar het kan ook voor dezelfde game zijn.

Onduidelijk dus welke games bedoelt worden. Een nieuwe IP? Een nieuwe Red Dead Redemption? Beide? Misschien gaat het wel om Agent, een Rockstar-titel met stealth-elementen die al een behoorlijke tijd in de pijplijn zit. Gis, raad, gok ende speculeer.