Inter in Milaan kansloos tegen Fiorentina

Internazionale is in de Serie A terug op aarde. De koploper leed zondagavond na vijf zeges op rij de eerste nederlaag, een pijnlijke voor eigen publiek. Fiorentina verraste Inter in Stadio Giuseppe Meazzi: 1-4. Nikola Kalinic scoorde driemaal voor de bezoekers. Beide teams stonden met slechts één Italiaan aan de aftrap.

Door de winst in Milaan kwam Fiorentina ook op vijftien punten, maar is door een beter doelsaldo nu eerste. Bij rust was 0-3. De Sloveen Josip Ilicic benutte al na vier minuten een strafschop. De bal ging op de stip na een overtreding van doelman Samir Handanovic (geel) op Kalinic. Deze Kroaat besliste zelf het duel voortijdig met twee treffers.

Inter speelde bijna een uur met tien man doordat de Braziliaanse verdediger João Miranda over de schreef ging. Ook ditmaal was Kalinic het slachtoffer. De thuisclub kwam nog terug door Mauro Icardi, die de bal in de rebound binnen tikte na tegen de paal te hebben gekopt. 'Man-of-the-match' Kalinic herstelde de marge.

Juventus

Met Juventus wil het maar niet vlotten. De titelverdediger verloor uit bij Napoli met 2-1. Met slechts vijf punten zucht de 'Oude Dame' een tikkeltje moedeloos in de onderste regionen. Lorenzo Insigne en Gonzalo Higuain bezorgden de Napolitanen een voorsprong van 2-0. Mario Lemina bracht met nog een half uur te gaan de spanning terug, maar daar bleef het bij.

AC Milan gleed verder af door toedoen van Genoa, dat voor eigen publiek genoeg had aan een rake vrije trap van de Zwitser Blerim Dzemaili: 1-0. Het was een spijkerhard duel. Scheidsrechter Paolo Tagliavento trok tien keer geel, tweemaal voor Alessio Romagnoli. Na diens vertrek vlak moest Nigel de Jong vlak voor rust plaatsmaken voor Rodrigo Ely.

Lazio, nog zonder de geblesseerde Stefan de Vrij, versloeg Hellas in Verona met 2-1. Marco Parolo maakte de winnende treffer vlak voor tijd. Ricardo Kishna had bij de Romeinen een basisplaats. Wesley Hoedt viel in de slotfase in.

Inter in Milaan kansloos tegen Fiorentina (Foto: ANP)