Elia dartelt als vanouds

Als vanouds dartelde Eljero Elia zondag over de linkerflank. De aanvaller van Feyenoord was opnieuw ongrijpbaar voor zijn bewaker Bram van Polen, de aanvoerder van PEC Zwolle die donderdag ook al was dolgedraaid in de bekerwedstrijd. "Ik denk niet dat het aan Van Polen ligt", merkte Elia (28) droog op. "Het is vooral omdat ik weer lekker in mijn vel zit. Het is fijn als je wedstrijden op intuïtie kan spelen, zonder kopzorgen."

De vleugelspits voelde zich op het veld in De Kuip als een kind in de speeltuin. "Ik kwam steeds één tegen één te staan, was veel aan de bal, kon mijn acties maken. Dat is waar je als aanvaller op hoopt. Ik wil belangrijk zijn voor de ploeg, andere jongens in de gelegenheid brengen om te scoren en zelf ook. Dat gaat steeds beter." Elia besliste het duel in de slotfase met de 2-0.

Na moeizame jaren bij Juventus en Werder Bremen lijkt Elia zijn draai weer te hebben gevonden, al moest hij lang wachten op een kans van trainer Giovanni van Bronckhorst. Vorige week tegen Roda JC liep de 28-voudig international zichzelf tijdens zijn basisdebuut af en toe nog voorbij, maar in de twee duels met PEC Zwolle liet hij weer iets van zijn oude klasse zien. "Feyenoord heeft mij het vertrouwen gegeven, dat wil ik terugbetalen met goede wedstrijden. Ik zit hier op mijn plek, iedereen gelooft in mij."

In Rotterdam vallen steeds meer puzzelstukjes in elkaar. "We worden stabieler, er ontstaan automatismen. We zijn goed bezig", erkent Elia. "Hoe ver we zijn in onze ontwikkeling weet ik echt niet. We moeten blijven bikkelen; niet alleen thuis, maar ook in uitwedstrijden. Als we dat ook voor elkaar krijgen, kunnen we vooruit gaan kijken."

Elia dartelt als vanouds
Elia dartelt als vanouds (Foto: ANP)