WK Rugby - Tweede winst Schotland, try Visser

Schotland heeft ook zijn tweede duel op het WK rugby gewonnen. Op Elland Road in Leeds wisten de Schotten met 39-16 te winnen van de Verenigde Staten, die zeker in de eerste helft er een goed duel van maakten. Bij de Schotten speelde Tim Visser het hele duel mee en scoorde één try.

De eerste helft was voor de VS. Ze kwamen al snel via een penalty van AJ MacGinty op voorsprong, al werd die snel gepareerd door Stuart Hogg. Halverwege de eerste helft, nadat de VS voor het eerst in het duel hun eigen line-out wist te winnen, kwam de VS op een 6-10 voorsprong via een try van Titi Lamositele en een verzilverde conversie.

Richting de rust toe kwam Schotland er een aantal keer uit tegen de sterke Amerikanen, maar vele slordigheden zorgden ervoor dat ze achter bleven staan. Zo had Stuart Hogg een goede run richting de try-lijn, maar een waardeloze pass richting Tim Visser bracht een einde aan die aanval. Een penalty voor de VS vlak voor rust zorgde voor een 6-13 ruststand.

De Schotten kwamen na rust goed uit de startblokken. Na een snelle line-out speelde Hogg de bal dit keer wel goed op Visser, die zijn tiende try voor Schotland scoorde en de stand tot 11-13 terugbracht. De lastige conversie werd gemist door Finn Russell, die eerder in het duel ook al enkele penalties misten.

Amper een kwartier later was de stand al volledig omgeslagen. Dit mede door de sterkere wissels van Schotland. De Schotten kwamen op een 25-16 voorsprong na twee tries via Sean Maitland en WP Nel en twee benutte conversies. Tussendoor konden de Amerikanen een penalty scoren. Een kwartier voor tijd werd het duel helemaal beslist door een try van Matt Scott en een benutte conversie. Door de vierde try haalden de Schotse ploeg ook het belangrijke bonuspunt binnen.

In de slotfase van het duel werd de eindstand op 39-16 gezet via een try van Duncan Weir en een benutte conversie. Schotland staat na twee duels nu op de maximale tien punten. Daarmee staan ze drie punten voor op Zuid-Afrika. Winst tegen de Afrikanen of Samoa in het laatste duel is genoeg voor de Schotten om door te gaan naar de kwartfinale.