Mercedes niet blij met beperkte zendtijd

Niki Lauda en Toto Wolff waren beiden na afloop van de Formule 1-race in Japan niet tevreden met de hoeveelheid tv-tijd die Lewis Hamilton en Nico Rosberg hebben gekregen op weg naar een één-twee-finish. Lauda wil dit bespreken met Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

Lauda twijfelt aan de hoeveelheid tijd die Sauber en McLaren hebben gekregen, terwijl de pitstop van Lewis Hamilton helemaal niet in beeld is geweest. "Je kon niet eens zien of hij zijn banden had verwisseld. Iemand moet de regie hebben hier; ik moet vragen wat er mis is met hem," aldus Lauda.

Wolff weet niet wat zijn team moet doen om meer zendtijd te krijgen. Gevraagd of Mercedes wat tegen Ecclestone had gedaan, antwoordde hij: "Het is altijd lastig om Ecclestone altijd te vriend te houden. Het moet uitgezocht worden."

Zowel Lauda als Wolff verwierpen echter de speculatie dat het weigeren van een deal met Red Bull de oorzaak kan zijn. "Ik denk niet dat je in die richting kan kijken," zei Lauda.

Wolff voegde daar aan toe: "Nee, ik denk niet dat het te maken heeft met Red Bull. Overduidelijk zijn spectaculaire tv-beelden belangrijk en sommige beelden waren spectaculair. Er waren veel gevechten in het middenveld en dat is waar de camera's naar keken."


Mercedes niet blij met beperkte zendtijd (Foto: Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Mercedes niet blij met beperkte zendtijd (Pro Shots / Zuma Sports Wire)