Spectaculaire finish Moto3 in Aragón

De Grand Prix van Aragón in de Moto3 kende zondag een bijzonder opvallend slot. Een kopgroep van een stuk of acht rijders was op weg naar de finish, maar in de slotronde gingen meerdere rijders vanuit de kopgroep hard onderuit. 

Polesitter Enea Bastianini kende een goede start, maar viel daarna wat terug. Miguel Oliveira was erg sterk en hield lange tijd de koppositie bezet, terwijl Jorge Martin zich ook goed voorin mengde. Na vier ronden kende de race een kopgroep van negen man, met naast Oliveira ook Niccolo Antonelli die erg sterk leek. Enkele ronden later viel Martin langzaam terug, terwijl Phillip Öttl zijn plaats in de kopgroep innam.

Bij het ingaan van de slotronde waren het Brad Binder en Oliveira die op kop reden, vlak daarachter gevolgd door kampioenschapsleider Danny Kent, Bastianini en Jorge Navarro. Enkele bochten voor het einde probeerde Bastianini Binder aan te vallen, maar dat ging verkeerd en Binder knalde tegen het asfalt, waarbij hij Bastianini mee naar de grond nam. Kent zag zijn kans schoon om in het kampioenschap verder uit te lopen op de Italiaan, maar verprutste het seconden later door zelf ook hard tegen het asfalt te smakken. Oliveira profiteerde optimaal en won de race, voor Navarro en Romano Fenati.