Verstappen klaar voor nieuwe inhaalrace

Niet voor het eerst dit seizoen staat Max Verstappen zondag in de Formule 1 voor een inhaalrace. De bijna achttienjarige coureur van Toro Rosso moet zich bij de Grand Prix van Japan vanuit de achterhoede naar voren zien te werken. "Ik zal opnieuw wat mensen in moeten halen", zei Verstappen, die tijdens zijn eerste jaar in de koningsklasse van de autosport indruk maakt met gewaagde inhaalacties. "Ik ben er klaar voor."

Vanwege een elektrisch probleem strandde Verstappen in de kwalificatie al in de eerste ronde. Hij zette met 1.34,522 de vijftiende tijd neer, maar kreeg na afloop van de racecommissarissen straf omdat zijn stilgevallen auto nog half op de baan stond. Hij moest drie plaatsen naar achteren, maar profiteerde ook van de crash van Daniil Kvyat.

De Rus crashte met zijn Red Bull en moest het chassis laten vervangen. Kviat start daarom niet vanaf de tiende plek, maar vanuit de pits. Dat betekent dat Verstappen op plek zeventien begint. "Hopelijk heb ik zondag meer geluk, het zou mooi zijn als er wat regen komt. Mijn doel is de top tien halen."

Verstappen klaar voor nieuwe inhaalrace
Verstappen klaar voor nieuwe inhaalrace (Foto: ANP)