Uitslagen eredivisie waterpolo 26/09

Voor de dames is de eredivisie van start gegaan, in een nieuw jasje. Door de grote afwezigheid van internationals voor de Olympische Spelen in Rio volgend jaar, is besloten de competitie uit de breiden tot twaalf teams. De eerste wedstrijden van het seizoen verliepen grotendeels volgens verwachting. Het waren vooral de mindere teams die de favorieten als tegenstander zagen. De belangrijkste wedstrijd was die van ZVL-BAM tegen Het Ravijn. De club uit Leiden boekte een zwaarbevochten overwinning tegen hun tegenstander. De Ham staat nu eerste door een ruime zege op PSV, op de voet gevolgd door WIDEX GZC DONK met slechts één doelpunt verschil. 

ZVL-BAM (SG) 1

14 - 11

Het Ravijn 1

Score per kwart: 3-2, 6-4, 13-6, 14-11

ZVL doet opnieuw een gooi naar het kampioenschap door sterk te beginnen aan het seizoen. Het Ravijn is een sterke tegenstander en heeft twee jaar geleden ten koste van ZVL de titel veroverd. Aan het begin van de wedstrijd kwam ZVL op een kleine voorsprong, maar in het derde kwart sloegen ze een gat van zeven doelpunten. Het Ravijn wist dit nog terug te brengen naar drie, maar ZVL ging er toch met de overwinning vandoor.

H.B.W. (SG) 1

5 - 11

ZV De Zaan 1

Score per kwart: 2-4, 2-7, 4-8, 5-11

De Zaan deed wat er gedaan moest worden, en dat met zes doelpunten verschil. H.B.W. werd vorig jaar nog kampioen in de eerste klasse, terwijl De Zaan ieder jaar weer een grote kanshebber voor de eerste plek is. De Zaan controleerde de hele wedstrijd en liet hun tegenstander niet in de buurt komen, geen hardbevochten overwinning dus.

Polar Bears 1

11 - 9

ENC Arnhem (SG) 1

Score per kwart: 3-2, 5-3, 8-8, 11-9

Polar Bears is vaak niet de directe kanshebber voor het kampioenschap, maar kan het de topploegen vaak aardig lastig maken. Dit keer was het echter hun tegenstander die het hen lastig maakte. ENC Arnhem is net als vijf anderen dit jaar gepromoveerd, maar deed zeker niet onder aan de op papier sterkere ploeg. In het derde kwart kwam het zelfs tot een gelijkspel.

De Ham 1

22 - 11

PSV 1

Score per kwart: 5-4, 7-9, 17-10, 22-11

Voor PSV kwam de promotie als een verrassing. De Eindhovenaren leken vorig jaar op weg naar een plek in de middenmoot van de eerste klasse, en konden vandaag dan ook een pittige pot verwachten tegen De Ham. De eerste helft konden ze nog aardig meekomen, maar in het derde kwart kreeg PSV een flinke dreun met tien tegendoelpunten. Ook het laatste part konden ze geen vuist meer maken.

UZSC 1

10 - 5

ZPB H&L Productions 1

Score per kwart: 1-1, 3-2, 7-3, 10-5

UZSC is alles behalve een favoriet voor een top-klassering. Met een ruime overwinning op hun tegenstanders beginnen ze echter sterk aan het seizoen.

WIDEX GZC DONK 1

17 - 7

Waterpolo Den Haag (SG) 1

Score per kwart: 5-0, 9-3, 14-5, 17-7

De titelverdediger GZC DONK had weinig moeite met de promovendus. Al in het eerste part werd een dusdanige voorsprong opgebouwd, dat een overwinning zo goed als zeker was. 

Alle standen zijn te vinden op een speciale pagina: Stand eredivisie 2015/2016