Tottenham Hotspur overklast Manchester City

Tottenham Hotspur heeft Manchester City zaterdag de tweede nederlaag op rij toegebracht in de Premier League. De koploper van de Engelse competitie moest op White Hart Lane met 4-1 buigen voor de thuisclub. Louis van Gaal heeft daardoor later op zaterdag met Manchester United de eerste plaats overgenomen van de stadgenoot. De ploeg van de Nederlandse manager won van hekkensluiter Sunderland, de club van trainer Dick Advocaat.

Een week na de dramatische nederlaag in eigen stadion tegen West Ham United (1-2) nam Manchester City in Londen de leiding via Kevin De Bruyne. De Belgische topaankoop rondde in de 25e minuut een snelle uitbraak af. Op slag van rust knalde Eric Dier de Spurs langszij en in de tweede helft domineerde de thuisclub. Toby Alderweireld, Harry Kane en Erik Lamela bezorgden de ploeg van trainer Mauricio Pochettino een royale overwinning.

De Belgische oud-Ajacied Alderweireld torende enkele minuten na rust bij een vrije trap van Lamela boven alle verdedigers van Manchester City uit en kopte de 2-1 binnen. Na een uur spelen vergrootte Kane de voorsprong met zijn eerste doelpunt van het seizoen. De Engelse spits stond precies op de goede plek toen een vrije trap van Christian Eriksen, ook ex-Ajax, via de lat voor zijn voeten belandde. Uitblinker Lamela besliste het duel in de 79e minuut. De Argentijn speelde doelman Willy Caballero uit en schoot de 4-1 binnen. Dat betekende de grootste nederlaag voor de 'Citizens' in de Premier League sinds de entree van de nieuwe Arabische eigenaren in 2008.

Tottenham Hotspur klom naar de vijfde plaats met twaalf punten, drie minder dan Manchester City.

Tottenham Hotspur overklast Manchester City (Foto: ANP)