Rockchick is moslima

Kan je een burka dragen en tegelijktijdig rockchick zijn? Laten we het antwoord maar vast geven: ja, dat kan. Gisele Marie uit Brazilië is er eentje.

Gisele Marie (wij mogen Marie zeggen) groeide op in een Duits, Katholiek nest in Sao Paolo. Na de dood van haar vader ging ze zichzelf waarschijnlijk allemaal moeilijke vragen stellen en dat resulteerde in een bekering naar de islam.

De 42-jarige Marie neemt haar nieuwe geloof erg serieus. Zo bedekt ze haar hele lichaam, maar ze heeft ook iets anders dat ze minstens zo serieus neemt: Marie is de leadgitariste in de Heavy Metal-band van haar broer: Spectrum. Een combinatie die voor veel mensen even wennen is.

“Veel mensen zijn geshockeerd”, vertelt Marie. “Maar andere mensen zijn nieuwsgierig en vinden het interessant”.

Volgens haar zorgt haar niet-alledaagse verschijning voor zowel positieve als vijandige reacties. Het is zelfs een keer gebeurd dat haar burka op straat van haar af werd getrokken.

Dat muziek door veel islam-geleerden als haram wordt beschouwd, lijkt haar niet te deren. “Mijn focus ligt bij de muziek en het feit dat ik moslima ben, heeft daar geen invloed op”, klinkt het dapper.