Bondsong Sam Smith nu te beluisteren

Writing's on the Wall, de soundtrack van de nieuwe James Bondfilm Spectre, was vrijdagochtend voor het eerst helemaal te horen op BBC Radio. Het nummer, gezongen door Sam Smith, is te beluisteren op de site van de Britse omroep en via Spotify.

Eerder deze maand werd bekend werd dat Smith de 24e Bondsong voor zijn rekening zou nemen. "Ik vind het erg spannend dat ik deel uit mag maken van dit iconische Britse erfgoed en dat ik in een rijtje kom te staan met mijn grootste muzikale inspiratiebronnen", zei de Britse singer-songwriter toen trots.

Smith, die onlangs al een fragment van het nummer deelde, laat via Twitter weten dat hij 'heel, heel lang' van dit moment heeft gedroomd. In de uitzending op BBC Radio gaf de 23-jarige artiest te kennen dat hij niet verwacht dat Writing's on the Wall een nummer één-hit wordt. Dat is ook helemaal niet zijn doel: hij wilde gewoon een waardige Bondsong maken.

Spectre draait vanaf 29 oktober in de Nederlandse bioscopen. De rol van '007' wordt opnieuw gespeeld door Daniel Craig. Het is mogelijk de laatste keer dat hij in de huid van de geheim agent kruipt.

Bondsong Sam Smith nu te beluisteren
Bondsong Sam Smith nu te beluisteren (Foto: BuzzE)