Verweij gaat seizoen in met team-Wüst

Schaatser Koen Verweij maakt vanaf deze week officieel deel uit van Team4Gold, de nieuwe ploeg van meervoudig olympisch kampioene Ireen Wüst. De wereldkampioen allround van 2014 trainde vanaf begin deze maand al mee met de formatie van coach Rutger Tijssen. Beiden kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij TVM.

"De afspraken voor het komende seizoen zijn gemaakt, maar er is nog geen sprake van een contract", liet teammanager Patrick Wouters woensdag weten.

Ook Verweij en Wüst zijn oude bekenden van elkaar. Ze konden het goed met elkaar vinden tijdens hun periode bij TVM. Bij de Winterspelen van Sochi 2014 waren de twee toppers kamergenoten in het olympisch dorp en via de sociale media deelden ze tal van vrolijke foto's van en met elkaar.

Nieuw avontuur

Verweij stapte eerder dit jaar op bij Team Corendon na een turbulent seizoen. Wüst koos na een jaar Team Continu voor een nieuw avontuur.

"Voor Koen is het nu het belangrijkste om helemaal fit te worden", zei Wouters. "Wij bieden hem die kans. Qua organisatie, structuur en samenstelling van het team vormen wij voor hem een prima 'setting'. Aan de andere kant is hij natuurlijk ook een versterking voor de ploeg. Samen met onder anderen Ireen kunnen we mooie dingen gaan neerzetten."

Met Verweij erbij hoopt Wouters binnen afzienbare tijd de gewenste hoofdsponsor voor zijn huidige team van acht schaatsers te strikken. "Ik wil daar geen termijn aan verbinden. Maar inmiddels beschikken we over een prima ploeg, die staat als een huis. Nu het seizoen eraan komt en Verweij bij ons aan boord is gestapt, komt er sowieso meer publiciteit los. Dat is voor ons alleen maar een goede ontwikkeling."

Verweij gaat seizoen in met team-Wüst
Verweij gaat seizoen in met team-Wüst (Foto: ANP)