Leids Filmfestival maakt zwembadbioscoop

Het Leids Filmfestival gaat dit jaar een filmvertoning organiseren in een zwembad. Op 1 november vindt een heuse 'poolparty' plaats waar de actiefilm Springbreakers van regisseur Harmony Korine wordt vertoond. Dat heeft het festival bekendgemaakt.

Waar de vertoning exact plaatsvindt, is nog niet duidelijk. De bezoekers moeten wel 18 jaar of ouder zijn. De kaartverkoop voor het bijzondere evenement gaat op 15 oktober van start.

De cultfilm Springbreakers uit 2012 vertelt over vier naïeve bikinimeisjes die zich hebben voorgenomen een onvergetelijke voorjaarsvakantie te hebben - inclusief alle seks, drugs en geweld die daar naar hun idee mee gepaard gaan. Korine maakte met de film een een bizar modern sprookje over de manier waarop jeugdige onbezonnenheid kan ontsporen als tieners de vrije hand krijgen. De hoofdrollen worden gespeeld door James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens.

Het Leids Filmfestival, dat eind oktober van start gaat, staat bekend om zijn bijzondere vertoningen. Zo wordt op 5 november een sing-along van Monty Python and the Holy Grail georganiseerd en is er op 21 oktober een eenmalige screening van Back to the Future II. De beroemde film uit 1989 speelt zich af op 21 oktober 2015.

Leids Filmfestival maakt zwembadbioscoop
Leids Filmfestival maakt zwembadbioscoop (Foto: BuzzE)