Uitslaande brand in oud schoolgebouw Zwolle

In Zwolle heeft een uitslaande brand gewoed in de gymzaal van een oud schoolgebouw. Vanwege de enorme rookontwikkeling is een aantal huizen in de omgeving ontruimd. Niemand is gewond geraakt. Er is geen asbest vrijgekomen.

De brandweer kreeg zondagavond rond 22.20 uur een melding over de brand in het vrijstaande gebouw aan de Veerallee. Brandweerlieden zijn groots uitgerukt om het vuur te blussen. Rond 03:30 uur was de brand onder controle, meldt RTV Oost. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastliggende panden.

Bewoners van de Prins Hendrikstraat die hun huis uit moesten, zijn opgevangen op een politiebureau. De brandweer adviseert andere omwonenden die last hebben van de rook om ramen en deuren dicht te houden. Mensen hebben via social media laten weten dat ze een NL-Alert hebben gekregen over de brand.

Oorzaak
Waardoor de brand is ontstaan, is onduidelijk. De sportzaal wordt momenteel verbouwd, maar of dat iets met de oorzaak van de brand te maken heeft, kon de brandweer nog niet zeggen. Bij de brand is verbrand isolatiemateriaal in de wijk beland. Volgens de hulpdiensten is dit niet schadelijk en te verwijderen met water.

Update 15:38 uur
De politie onderzoekt of de brand van afgelopen nacht is aangestoken. Er wordt daarom gezocht naar getuigen, meldt RTV Oost. Enkele uren na de grote brand is verderop in de stad een 38-jarige man aangehouden onder verdachte omstandigheden. Volgens de politie had de man 'middelen' bij zich waarmee brand gesticht kan worden. 

Uitslaande brand in oud schoolgebouw Zwolle
Uitslaande brand in oud schoolgebouw Zwolle (Foto: ANP)