Bayern met ruime cijfers langs Darmstadt, Invaller Dost redt Wolfsburg van puntverlies

Bayern München, dat zaterdagmiddag met een jonge selectie aantrad, heeft de volle score moeiteloos in stand weten te houden op bezoek bij Darmstadt 98: 0-3.

Trainer Pep Guardiola stuurde toptalenten Kinsley Coman (19) en Joshua Kimmich (20) het veld in. Ook Sebastian Rode verscheen aan de aftrap. Thomas Müller, Philipp Lahm en Thiago Alcântara kregen rust en begonnen op de bank. Zoals verwacht had Bayern veelal de bal en was het de Beierse topclub die als eerste toesloeg.

Na twintig minuten opende Arturo Vidal de score. Een geweldig doelpunt van de Chileen, die op 25 meter van het Darmstadt-doel in stelling werd gebracht door Douglas Costa. Vidal schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen, 0-1. Bayern kwam in het restant van de eerste helft amper in gevaar, maar wist de score niet uit te breiden.

Na rust lukte dat wel. Na ruim een uur spelen was Bayern binnen één minuut tweemaal trefzeker. In een counter liet Rode tegenstander Luca Caldirola in zijn hemd staan met een trucje. Vervolgens gaf de 24-jarige controleur een intelligent balletje op Coman, die met links zijn eerste doelpunt voor Bayern op kon tekenen, 0-2. Rode maakte zelf de 0-3.

VfL Wolfsburg verslikte zich zaterdagmiddag bijna in Hertha BSC. In het laatste kwartier zorgde Bas Dost voor het verschil. De Nederlander kroonde zich tot matchwinner: 2-0.

In de Volkswagen Arena deden beide teams weinig voor elkaar onder. Wolfsburg kreeg in de beginfase twee goede kansen de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar vervolgens had de thuisploeg moeite de Hertha-verdediging te omzeilen. De bezoekers uit Berlijn hielden prima stand en waren in de laatste fase voor rust de gevaarlijkste partij.

Na de rust waren Wolfsburg en Hertha wederom redelijk in balans. Het was uiteindelijk Dost die voor het verschil zorgde. Na 76 minuten spelen lobde invaller Maximilian Arnold het leer in de loop bij Daniel Caligiuri, die oog-in-oog met Hertha-doelman Rune Jarsein de bal breed legde naar Dost. De spits kon van dichtbij eenvoudig binnen tikken: 1-0.

Vlak voor tijd mocht Dost vanaf de stip aanlegde. De Oranje-international faalde niet vanaf elf meter en tekende voor zijn tweede van de middag: 2-0. Door de overwinning komen Die Wölfe op elf punten uit vijf competitieduels. De ploeg doet dus bovenin mee in de Bundesliga. Hertha blijft hangen op zeven punten uit vijf wedstrijden.