Sportblog: Verstappen verliefd & piemelshow

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Omdat we vorige week helaas geen Sportblog konden brengen lees je deze week het leukste van de afgelopen twee weken.

Kromowidjojo vindt nieuwe liefde in het zwembad
Na de breuk met Pieter van den Hoogenband was het even stil rond het liefdesleven van Ranomi Kromowidjojo. Maar aan die rust is nu een einde gekomen zo vertelde ze aan Shownieuws. De olympische kampioene van Londen heeft wederom liefde gevonden in de zwemwereld. Open water zwemmer Ferry Weertman is de nieuwe liefde van Kromowidjojo. Het stel kan volgend jaar misschien een gouden jaar tegemoet zien. Ze behoren beiden tot de favorieten voor goud op hun onderdelen.

Kromowidjojo vindt nieuwe liefde in het zwembad (Foto: ANP)
Kromowidjojo vindt nieuwe liefde in het zwembad (Foto: ANP)

Piemelshow komt American Football-team duur te staan
Ze zijn befaamd, de shows die tijdens het American Football worden gegeven in de rust halverwege de wedstrijd. Je hebt natuurlijk de overtreffende trap van de half time-show tijdens de Superbowl, maar ook tijdens reguliere wedstrijden valt er wat te genieten. Tijdens de wedstrijd tussen de Kansas State Wildcats en de South Dakota Coyotes wilde de showband van de Kansas State University de show stelen. En dat deden ze ook.

Het was de bedoeling om met een menselijke keten het ruimteschip uit Star Trak na te bootsen. Dat ruimtevaartuig zou vervolgens in de mond vliegen van een Jayhawk, de mascotte van de grote rivaal South Dakota. Dit klonk goed op papier, maar de werkelijkheid pakte wat anders uit. Het ruimteschip werd door velen aangezien voor een paarsegepunte lans en vele toeschouwers namen aanstoot aan het zien van deze lullige act.

De muzikanten van de showbanden en de spelers van de Wildcats hebben ondertussen hun excuses aangeboden voor de bijzondere act. Kansas State University heeft ook al een boete van 5000 dollar gegeven aan het eigen team en schorste bovendien Frank Tracz, de directeur van de showband. Voortaan moeten ook alle shows goedgekeurd worden.


De lullige show (Bron: YouTube)

Argentijnse club heeft coolste spelerstunnel ooit
De Argentijnse voetbalclub CA Aldosivi liet haar supporters een nieuwe spelerstunnel ontwerpen en daar kwam een bijzonder winnend ontwerp uit. De club heeft al jaren een haai als symbool en dat dier komt nu ook terug bij de nieuwe spelerstunnel. Sterker nog, de haai ís de nieuwe spelerstunnel. Voortaan komen de spelers van Aldosivi en hun tegenstanders uit de mond van de haai het veld op lopen.

Trailbiker fiets op koord over ravijn
We weten dat trailbiker Kenny Belaey handig is op de fiets. In zijn sport moet hij een parcours van obstakels zien te overwinnen zonder de grond te raken. Nu heeft hij echter een totaal nieuwe uitdaging opgepakt. Hij is namelijk op de fiets een ravijn van achttien meter breed en 112 meter diep over gefietst op slechts een koord. Twaalf maanden intense training gingen vooraf aan deze indrukwekkende stunt.

"Toen ik met mijn voorwiel voor het eerst de echte koord raakte, na maanden van training, kon ik alleen maar denken: dit is onmogelijk. Dit was zonder twijfel de grootste uitdaging uit mijn carrière. Maar mijn geloof in eigen kunnen, focus en vastberadenheid is het het mij toch geluk", aldus de Belgische durfal tegenover Sportwereld.be.

Verstappen slaat Zweedse schone aan de haak
Niet alleen op het circuit slaat Max Verstappen toe, ook buiten de baan heeft hij toegeslagen. De 17-jarige Formule 1-coureur heeft sinds kort een relatie met de Zweedse Mikaela Ahlin-Kottulinsky. De 22-jarige Ahlin-Kottulinsky onthulde het nieuws via Twitter:

De nieuwe liefde van Verstappen is niet onbekend met het racen. Ze neemt zelf deel aan de Audi Sport TT Cup. Ze is de eerste vrouw die een race won in de Volkswagen Motorsports en droomt ervan om in de DTM te rijden, zo lezen we op Sportwereld.nl. Ahlin-Kottulinsky komt uit een heuse autosportfamilie. Haar opa won zelfs Parijs - Dakar.

In augustus werd er blijkbaar al op los geflirt zo vonden onze collega's van het AD al uit. Ze ontdekten deze Twitter-flirt:

Noorse schaatsers imiteren collega schaatsers, raadt ze allemaal
Håvard Bøkko en zijn collega's van het Noorse schaatsteam hebben een vrije middag goed besteed. Na de training hebben ze een aantal bekende schaatsers op de hak genomen door ze precies na te doen. De geweldige imitaties hebben ze op een rijtje gezet met de antwoorden aan het einde. Hoeveel hebben jullie er goed?


De geweldige imitaties (Bron: YouTube/Skøytelandslaget)

Nieuw Oktoberfest-shirt voor 1860 München
Het Oktoberfest komt eraan in Duitsland en dat gaat niet ongemerkt voorbij. Zeker in München, waar het epicentrum van de feesten lijkt te liggen. Vorig jaar speelde 1860 München al speciaal voor deze gelegenheid in een blauw geruit shirt. Dit jaar heeft kledingsponsor Macron wederom iets moois gemaakt. Het wedstrijdshirt lijkt een groen vest met gouden accenten boven een witte blouse. Daaronder dragen de spelers een broek die lijkt op een lederhose. Voor de liefhebbers is het setje voor 89,90 euro te koop in de webshop van de club uit Zuid-Duitsland.

Kompany schoffelt eigen dochter onderuit
Lekker dollen met de kinderen; dat zien we voetballers regelmatig doen op het veld. Vincent Kompany vindt het blijkbaar ook leuk, maar de verdediger laat daarbij zijn wapen niet ongebruikt. De verdediger van Manchester City heeft een uitstekende tackle in huis en dat weet 5-jarige dochter Sienna nu uit eerste hand:


Kompany tackelt Kompany (Bron: YouTube)