Werkstraf voor zware biermishandeling

Kenneth William Super is gisteren door Queenstown District Court veroordeeld tot 400 uur schoffelen. Een belachelijk lage straf voor zijn daad. De 53-jarige Nieuw-Zeelander heeft namelijk duizenden liters bier verspild.

De biermishandelaar was al jaren werkzaam als hoofdbrouwer bij Wanaka Beerworks, een lokale bierbrouwer. Tot de brouwerij vorig jaar werd overgenomen en Super een nieuwe baas kreeg. Hij kon het echter niet vinden met de nieuwe managers.

In november vorig jaar waren de spanningen zo hoog opgelopen, dat de brouwer op een avond met zijn werksleutel de brouwerij opende en het pand betrad. Hij opende enkele vaten, waarna de tranen springen uw reporter in de ogen 12.000 liter bier uit de vaten het gebouw in stroomde. Het kostbare vocht sijpelde door alle vloeren en muren zo een naastgelegen speelgoedmuseum in.

De totale schade bedroeg zo'n 80.000 dollar. Omdat Super ook een grote hoeveelheid wiet in zijn bezit bleek te hebben, veroordeelde de rechtbank hem gisteren tot een maximale taakstraf van 400 uur. Ook moet hij 26.000 dollar schadevergoeding betalen.