HBO grote winnaar tijdens Creative Arts Emmy Awards

De 67ste Primetime Creative Arts Emmy Awards werd gisteren gehouden in het Microsoft-theater in de Amerikaanse stad Los Angeles. HBO kwam als grote winnaar uit de bus, met ìn totaal 29 awards voor producties als Game of Thrones, Bessie en Going Clear.

De Creative Arts Emmy Awards zijn een klasse apart onder de Emmy's en worden veelal uitgeloofd aan achter-de-schermenpersoneel zoals geluidsmensen, art directors, kostuumontwerpers en directors of photography. Deze awards worden voorafgaand aan de Prime Emmy's en Daytime Emmy's gehouden als ode aan het personeel dat je niet op het scherm ziet, maar verantwoordelijk is voor de techniek achter producties.

HBO sleepte awards in de wacht voor onder andere Game of Thrones (8 awards), Bessie (4 awards), Going Clear (3 awards), The Jinx (2 awards) en Olive Kitteridge (2 awards). Een tweede plaats was er voor NBC, die met 11 awards volgde, waarbij SNL 40th Anniversary Special aan kop ging met vier awards.

Voor een volledige lijst van winnaars en genomineerden in de verschillende categorieën kun je de Wiki raadplegen. De Primetime Emmy Awards zelf worden op zaterdag 20 september gehouden.

Alex Gibney, bedenker van Going Clear neemt award in ontvangst (Foto: AP Images)
Alex Gibney, bedenker van Going Clear neemt award in ontvangst (Foto: AP Images)