Aru wint Vuelta, slotrit voor Degenkolb

De Italiaan Fabio Aru heeft zondag de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. Aru dankte de eindoverwinning aan een knappe aanval in de voorlaatste rit, waarin hij Tom Dumoulin uit de leiderstrui reed. De Limburger van Giant-Alpecin werd uiteindelijk zesde in het eindklassement. De slotetappe in Madrid leverde zondagavond een overwinning op voor John Degenkolb, de Duitse sprinter van Giant-Alpecin.

Aru hield in het eindklassement de Spanjaard Joaquim Rodriguez en de Pool Rafal Majka achter zich. Voor Nederland was het een succesvolle Vuelta met vier ritzeges: Bert-Jan Lindeman en Danny van Poppel wonnen een etappe. Dumoulin, die ook zes dagen de leiderstrui droeg, boekte twee keer dagsucces. De Limburger werd zaterdag uit de rode trui gereden, maar kon zondag in Madrid toch weer een beetje lachen door de winst van ploeggenoot Degenkolb.

De Duitse sprinter rondde het voorbereidende werk van de sprinttrein van Giant-Alpecin, met Koen de Kort als laatste pion, voortreffelijk af. Degenkolb, eerder dit jaar winnaar van Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix, pakte daarmee eindelijk de ritzege waar hij zo naar snakte in deze Vuelta. Danny van Poppel eindigde op gepaste afstand als tweede, de Luxemburger Jean-Pierre Drucker kwam als derde over de streep.

Op gepaste afstand van de sprinters rolde Aru samen met zijn ploeggenoten van Astana over de streep. De 25-jarige Italiaan vierde zijn eerste eindzege in een grote ronde. Dumoulin eindigde als zesde in het algemeen klassement, op 3.46 van Aru.

Aru wint Vuelta, slotrit voor Degenkolb
Aru wint Vuelta, slotrit voor Degenkolb (Foto: ANP)