The Vanishing of Ethan Carter krijgt gratis remaster

The Vanishing of Ethan Carter is een horror/adventuregame die vorig jaar uitkwam voor pc. De ontwikkelaar heeft de gehele game weten te porten naar Unreal Engine 4 en bracht afgelopen juli de verbeterde versie al uit op PlayStation 4. De redux-versie is nu ook voor pc beschikbaar en is volledig gratis als je het origineel al hebt.

Het origineel uit 2014 draaide op Unreal Engine 3, maar de Poolse studio The Astronauts besloot om een overhaul te ontwikkelen in Unreal Engine 4, waardoor een en ander er nog een stuk indrukwekkender uit is gaan zien. Dit had tevens als gevolg dat de verbeterde versie, The Vanishing of Ethan Carter Redux gedoopt, uitkwam voor PlayStation 4 eerder dit jaar, op 15 juli.

Deze Redux-versie is nu dus ook beschikbaar voor pc en is gratis beschikbaar op Steam voor degenen die het origineel bezitten. Naast verbeterde performance en graphics, zijn er ook enkele nieuwe features te bekennen. Zo kun je nu fast-travelen naar eerdere locaties, een feature die door veel recensenten gezien werd als een groot gemis in het origineel. Ook het save- en loadsysteem is op de schop gegaan. Er is niet langer sprake van een checkpointsysteem, maar worden alle handelingen die je hebt gedaan bewaard bij opnieuw laden.

Bekijk hieronder de trailer van Vanishing of Ethan Carter Redux. Kan spoilers bevatten!