Redmayne wil Potter-prequel niet verknallen

Eddie Redmayne voelt druk om te voldoen aan de verwachtingen rond de Harry Potter-prequel Fantastic Beasts And Where To Find Them. "De inzet is hoog want de voorgaande films waren zo goed", zei hij zaterdagavond tijdens de promotie van zijn andere grote film, The Danish Girl, tijdens het Toronto International Film Festival. "Dit wil je niet verknallen", bekende hij tegen E! Online.

De acteur, die dit jaar een Oscar won voor zijn rol als Stephen Hawking in The Theory Of Everything, gaat in de Potter-spin-off Newt Scamander spelen, de schrijver van het tekstboek Fantastic Beasts And Where To Find Them waarmee wordt lesgegeven op de tovenaarsschool van Harry Potter. Het verhaal speelt zich af in New York, zeventig jaar voordat Harry Potter in de boeken ontdekt dat hij magische krachten heeft.

Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling schrijft het script voor de film en de regie is in handen van David Yates, die ook de laatste vier Harry Potter-films regisseerde. "Ik zie het als een grote eer dat ik deze rol mag spelen. Ik ben gek op J.K. Rowling, de films en de boeken. Dus voor mij is dit echt een voorrecht", vertelde Redmayne trots.

De nieuwe film moet in het najaar van 2016 verschijnen.

Redmayne wil Potter-prequel niet verknallen
Redmayne wil Potter-prequel niet verknallen (Foto: BuzzE)