Zwitserse omroep valt Blatter aan

Sepp Blatter is weer eens in opspraak. De scheidend voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA heeft volgens de Zwitserse omroep SRF jarenlang de uitzendrechten voor televisie onder de marktwaarde verkocht.

Blatters handtekening is aangetroffen op een contract met voormalig FIFA-topman Jack Warner, die als een sleutelfiguur wordt beschouwd in het omvangrijke corruptieschandaal bij de mondiale voetbalbond. De Amerikaanse justitie heeft om zijn uitlevering gevraagd aan zijn thuisland Trinidad en Tobago.

Volgens de SRF heeft de 79-jarige Blatter de TV-uitzendrechten voor de WK voetbal van 2010 in Zuid-Afrika voor 250.000 dollar verkocht aan Warner en die van de WK van 2014 in Brazilië voor 350.000 dollar. Warner heeft op zijn beurt deze rechten naar schatting voor tientallen miljoenen dollars doorverkocht.

De FIFA wilde niet reageren op de aantijgingen. Justitie in Zwitserland nam evenmin stelling. Blatter zelf heeft keer op keer gezegd dat hij een schoon geweten heeft en zich nooit heeft bezondigd aan omkoping.

Zwitserse omroep valt Blatter aan
Zwitserse omroep valt Blatter aan (Foto: ANP)