Everton bezorgt Chelsea slechtste seizoensstart sinds 1986

Chelsea heeft het tij niet weten te keren op bezoek bij Everton, dat de huidige landskampioen nog dieper in de problemen duwde. Invaller Steven Naismith was driemaal trefzeker: 3-1. Chelsea heeft van de vijf competitiewedstrijden er drie verloren, net zo veel als het hele vorige seizoen. De Londense ploeg heeft vier punten uit vijf wedstrijden en dat is voor hun de slechtste seizoensstart sinds 1986.

Everton kreeg al snel een tegenvaller te verwerken. Muhamed Besic moest met een hamstringblessure afhaken en Naismith verving de controleur. The Toffees bleven ook na de wissel de betere partij en dat leverde na ruim een kwartier spelen de voorsprong op. Invaller Naismith zette een aanval op en bereikte de opgekomen linksback Brendon Galloway.

Galloway bereikte vervolgens met een scherpe voorzet de doorgelopen Naismith, die met zijn hoofd de score opende, 1-0. Het betekende alweer de tiende tegengoal voor Chelsea. In de minuten die volgenden voorkwam doelman Asmir Begovic een 2-0 achterstand met reddingen op een kopbal van Arouna Kone en een afstandsschot van James McCarthy.

Na iets meer dan twintig minuten spelen verdubbelde Everton desondanks de score. Een heerlijke aanval eindigde wederom bij Naismith, die het van afstand probeerde. De 28-jarige Schot werkte het leer laag in de rechteronderhoek, buiten het bereik van Begovic, 2-0. Chelsea zat totaal niet in de wedstrijd en een 3-0 hing meer in de lucht dan een 2-1.

och wisten de gasten de spanning nog voor rust terug te brengen. Nemanja Matic zorgde volledig eigenhandig voor de aansluitingstreffer. De Servische controleur knalde het leer vanaf een meter of dertig in de bovenhoek. Een pegel van jewelste, 2-1. Na de rust kwam Everton op momenten in de verdrukking, maar echte grote kansen wist Chelsea niet te creëren.

Manager Jose Mourinho wisselde aanvallend in het laatste halfuur, maar het mocht niet baten. Zo'n tien minuten voor tijd maakte Naismith met zijn derde van de middag aan alle twijfels een einde. Bij weer een geweldige aanval kwam de bal terecht bij Ross Barkley, die Naismith met een eveneens geweldige steekpass voor de keeper zette. Naismith schoof het leer onder Begovic door: 3-1.